Lisa Miskovsky höst spelningar 2019

Lisa Miskovsky höstspelningar 2019

Nedan ser du det spelningar som vi på HitNöje Productions genomför.

10/10 – Halmstad – Kulturhuset Najaden

11/10 – Kungsbacka – Kungsbacka Teater

8/11 – Jönköping – Jönköpings Teater

9/11 – Ystad – Ystads Teater

 

Biljetter släpps 5 juni 10:00

Lisa Miskovsky är pop-drottningen som inte bytte sin hemstad mot storstadens alla möjligheter. Än i dag bor hon på landsbygden i Västerbotten, där hon dessutom hämtar sin inspiration till de skarpsinniga texterna. Under hösten ställer hon sig på scen med ny repertoar och rykande färsk album  med samarbeten med bland andra bröderna Stenberg från The Deportees, Theo Kylin och Christopher Göthberg.

Lisa är en av musiksveriges absolut mest etablerade och största artister och låtskrivare. Sedan tidigare har hon sålt drygt 200 000 album, vunnit två Grammis, erhållit fem Rockbjörnar, medverkat i Melodifestivalen. Det finns tonvis med samarbeten i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Förutom egen musik skriver Lisa även för andra artister.

2001 släppte hon sitt självbetitlade debutalbum, efter att ha spelat i många olika band under tonåren bestämde hon sig för att köra solo. Vilket gav resultat omgående då hon vann två priser på Rockbjörnen det året, och Lisa Miskovsky sattes på kartan nationellt. Med Fallingwater klättrade hon ytterligare vilket bekräftades med genomslag på olika topplistor och tilldelades en Grammis som “Årets kvinnliga artist” 2004. Genomslaget internationellt kom med singeln Lady Stardust som dessutom blev en radiohit.

Lisa skriver inte bara texterna själv, till såväl sig själv som andra, utan hon är dessutom en fulländad instrumentalist som spelar majoriteten av instrumenten i sina låtar. Max Martin, Rami Yacoub och Joakim Berg är några av de som hon skapat musik med, för att nämna några.

Jan Gradvall skriver:
Lisa Miskovsky är musikens Lindsey Vonn eller Jamie Anderson. Vid genombrottet kändes Lisa Miskovsky från Umeälvens mynning som en alpin stjärna som just stampat av sig snön. Hon både såg ut så och lät så. Därefter följde en lång resa där Lisa Miskovsky blev en bred svensk artist; kanske mer mångsidig men mindre tydlig och originell.

På nya EP:n har hon återvänt till ursprunget, till energin och omedelbarheten. Inspi­rerad av Umeås lokala musikscen gör hon åter musik som känns mer utomhus än inomhus. Med åldern har Lisa Miskovskys röst också utvecklats, i dag sjunger hon bättre än någonsin.

 

Kl 19:30, ca 1, 5 tim utan paus

Ledsagare går fritt

Åldersgräns 13 år

Varmt välkomna önskar vi som är HitNöje Productions