PRESS – Thomas Di Leva tar David Bowie-hyllning på turné

Pressmeddelande   •   2018-10-04 09:00 CEST – United Stage Artist

Thomas Di Leva tar nu sin kritikerrosade David Bowie-hyllning “Changes” ut i landet. En fascinerande konsert i tid och rum där publiken får njuta av Bowies allra största hits, tolkade och arrangerade av och med Di Leva.

Under våren intog Di Leva Hamburger Börs i Stockholm och tog publiken på en spännande showresa genom tid och rum samt dröm och verklighet genom David Bowies musikaliska storverk. Space Oddity, Heroes, Ziggy Stardust, Let’s Dance, Under Pressure, Fame, Life On Mars, Rebel Rebel och Changes var några av de klassiska låtarna som varsamt stöptes om till Di Leva-format.

”Di Leva bjuder på strålande Bowie-kavalkad” skrev Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter hyllade föreställningen och skrev att Di Leva var “kusligt röstlik” och “återskapar David Bowies sound så nära det bara går”.

Nu byggs showen om till en glittrade konsertturné och åker ut i landet under våren 2019. Showens titel ”Changes” grundar sig i ambitionen att publiken ska få känna historiens vingslag i både David Bowies karriär och livsgärning, samtidigt som den kommer att spegla samtidens olika vägval och stora förändringar som vi står inför.

– Bowies popkulturella gärning kan inte nog poängteras – hans unika kreativitet har inte bara påverkat mig utan flera generationers musik, kultur, konst och tankar. Min intention är att bjuda publiken på en musikalisk fest med både fascinerande yta och gåtfullt djup. Jag och publiken kommer att komma ytterligare ett steg närmre David Bowies hjärta och vision, säger Thomas Di Leva.

Turnédatum:

15 feb GÄVLE, Konserthuset

16 feb UPPSALA, Konsert & Kongress

22 feb MALMÖ, Slagthuset

23 feb MALMÖ, Slagthuset

6 mars VÄXJÖ, Konserthuset

7 mars BORÅS, Åhaga

8 mars GÖTEBORG, Konserthuset

9 mars GÖTEBORG, Konserthuset

14 mars ÖREBRO, Conventum

15 mars KARLSTAD, Nöjesfabriken

16 mars VARA, Konserthuset

20 mars ÖSTERSUND, OSD

21 mars LULEÅ, Kulturens Hus

22 mars UMEÅ, Idunteatern

23 mars ÖRNSKÖLDSVIK, Nolaskolans aula

Biljetter till samtliga orter släpps imorgon fredag 5/10 kl 09.00

Presenteras av United Stage Artist i samarbete med Krall Entertainment och 2Entertain.

Mer information:

Dennis Karlsson, turnéproducent, United Stage
dennis@unitedstage.se
+46 70 440 41 12

Lars Rixon, United Stage
rixon@unitedstage.se